Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Aktiva naturister i Frankrike

Av Olle Strand - 25 februari 2009 08:09

Naturist i naturen - precis så ska det vara. Då organiserad naturism startade, i Tyskland och Frankrike vid sekelskiftet 1900, var det vanligt att naturisterna gav sig ut i naturen. Och även idag så finns det växande skaror av naturister som gillar friluftslivet utan kläder - utanför de inhägnade naturistplatserna...


Nakenvandring praktiseras av naturistgrupper i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och även i andra länder.


Här en video som berättar om en fransk naturistgrupp som gör utflykter i naturen.

Naturister i naturen


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olle Strand - 3 september 2009 08:44

Det brittiska naturistförbundet, BN, vill uppnå likhet inför lagen för naturisterI ett djärvt drag, måhända historiskt banbrytande, har BN sänt in en hemställan till jämställdhetsdepartementet med innebörden att anhängare av nakebad och naturistcampi...

Av Olle Strand - 18 augusti 2009 11:36

Häromdagen hade vi vägarna förbi Väster-Lövsjön  utanför Sundsvall, det nya nakenbadet i denna del av landet. Vädret var inte så badvänligt,  inte ens för härdade naturister; sjön låg alldeles öde.   Men soliga baddagar brukar här vara mycket folk, r...

Av Olle Strand - 9 augusti 2009 09:29

Sverige har väldigt fina förutsättningar för naturism i naturen. Ingenting borde hindra oss! Ändå är det så få svenska naturister som vågar pröva på detta, det är väl svårt att förstå.   Anledningen är antagligen vi lite för blygsamma, vi törs inte f...

Av Olle Strand - 31 juli 2009 20:42

TV 4 Uppland sände 29 juni ett inslag från nakenbadet i sjön Ramsen vid Fjällnora utanför Uppsala. Inslaget spelades in samma dag. Vi fick även tillfälle att påtala behovet av en naturistcamping i denna del av landet. Detta med anledning av vårt arbe...

Av Olle Strand - 26 juli 2009 19:50

Nakenvandring fanns med redan från början inom organiserad naturism. Redan under de första årtionena på 1900-talet var nakenkulturens anhängare ute i naturen och upplevde friheten att gå omkring utan kläder.   Numera finns flera grupper, oftast helt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se