Direktlänk till inlägg 9 augusti 2009

Naken i naturen

Av Olle Strand - 9 augusti 2009 09:29

Sverige har väldigt fina förutsättningar för naturism i naturen. Ingenting borde hindra oss! Ändå är det så få svenska naturister som vågar pröva på detta, det är väl svårt att förstå.


Anledningen är antagligen vi lite för blygsamma, vi törs inte för att vi bekymrar oss för mycket över vad andra ska tycka. Vi sätter andras förmodade åsikter framför våra egna. Typiskt svenskt! Brist på självförtroende!


Varför måste det vara så?


För, kom ihåg, naken i naturen är inget fult eller farligt. Inget som vi behöver skämmas för, det minsta.


Tvärtom, det är väl i första hand de som tycker att man måste ha kläder på, även när det är varmt, när kläder bara är till besvär, som borde fundera över vad de håller på med. Och varför?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Olle Strand - 3 september 2009 08:44

Det brittiska naturistförbundet, BN, vill uppnå likhet inför lagen för naturisterI ett djärvt drag, måhända historiskt banbrytande, har BN sänt in en hemställan till jämställdhetsdepartementet med innebörden att anhängare av nakebad och naturistcampi...

Av Olle Strand - 18 augusti 2009 11:36

Häromdagen hade vi vägarna förbi Väster-Lövsjön  utanför Sundsvall, det nya nakenbadet i denna del av landet. Vädret var inte så badvänligt,  inte ens för härdade naturister; sjön låg alldeles öde.   Men soliga baddagar brukar här vara mycket folk, r...

Av Olle Strand - 31 juli 2009 20:42

TV 4 Uppland sände 29 juni ett inslag från nakenbadet i sjön Ramsen vid Fjällnora utanför Uppsala. Inslaget spelades in samma dag. Vi fick även tillfälle att påtala behovet av en naturistcamping i denna del av landet. Detta med anledning av vårt arbe...

Av Olle Strand - 26 juli 2009 19:50

Nakenvandring fanns med redan från början inom organiserad naturism. Redan under de första årtionena på 1900-talet var nakenkulturens anhängare ute i naturen och upplevde friheten att gå omkring utan kläder.   Numera finns flera grupper, oftast helt...

Av Olle Strand - 9 juli 2009 12:00

Vårt nätverk Gävle Dala Rullsand Naturist hade informationsdagar på stranden 3-5 juli. Vi ville informera om de naturistmöjligheter som finns och berätta om vårt arbete för att bevara nakenbadet.   Vi ser gärna att det åter ska bli möjligt att campa...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se